Hol van Hollókő

Hogy hol van Hollókő? Természetes szépség és történelmi varázslat öleli körül Hollókő festői falucskáját, amely méltán híres a maga egyedülálló szépségéről és lenyűgöző atmoszférájáról. Magyarország északi részén, Nógrád megyében bújik meg ez a meseszerű település, csupán egy rövid autóútra fekszik Budapesttől.

Ez a gyönyörű, alig 400 főt számláló az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott kis falu a Cserhát hegységben fekszik, dombok, lankás hegyek ölelésében.

Hol van Hollókő?

A falu Nógrád megye középső részén, Szécsénytől délkeletre 12, Pásztótól északnyugatra 20 kilométerre található. Több mint száz éves házacskáiról és a jelképévé vált Szent Márton templomáról ismert. 

Ahogy belépsz ebbe a varázslatos faluba, mintha visszarepülnél az időben. Hollókő szoros utcái között sétálva megcsodálhatod a hagyományos, fehérre meszelt parasztházakat, melyek mindegyike a maga módján mesébe illő. A kövekkel kirakott utcák, a színpompás virágos kertek és az ősi kővár minden egyes sarkon rejtett kincseket tartogatnak az arra járóknak.

Az időtlen varázsnak köszönhetően Hollókő nem csupán egy hely, hanem élmény. Fedezd fel a múltat a Hollókői Várban, amely őrzi a középkori idők emlékét, vagy merülj el a helyi kultúrában a falumúzeumban, ahol a hagyományos népviseletek és mesterségek elevenednek meg.

Hollókő látnivalói, programok

Hollókő látnivalók tekintetében rendkívül sokszínű lehetőségeket kínál az érdeklődőknek. A természeti környezet, a Vár, az Ófalu házaiban kialakított múzeumok mind-mind érdekességekkel, remek programokkal várják a vendégeket.

Hollókő programok szempontjából is egyre bővülő kínálattal várja a látogatókat egész évben. De a legnépszerűbb rendezvény természetesen a Hollókő húsvét.

Hollókő az a hely, ahol a múlt és a jelen találkozik, és ahol mindenki megtalálhatja az igazi békét és nyugalmat. Hívogató hangulata és festői szépsége garantáltan elvarázsol, ne habozz, és keresd fel ezt a varázslatos helyet, hogy te is részese lehess ennek a mesés élménynek!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Hollókő

Címlapkép: Hollókő térképrészlet (forrás: http://ishm.elte.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom