Holl贸k艖 茅s k枚rny茅ke l谩tnival贸k

Holl贸k艖 茅s k枚rny茅ke l谩tnival贸k tekintet茅ben gazdag k枚rny茅k, 茅rdemes t枚bb napot sz谩nni a felfedez茅s茅re. Holl贸k艖 gy枚ny枚r疟, alig 400 f艖t sz谩ml谩l贸 az UNESCO Vil谩g枚r枚ks茅g r茅szek茅nt nyilv谩ntartott kis falu, mely a Cserh谩t hegys茅gben fekszik, dombok, lank谩s hegyek 枚lel茅s茅ben.

A falu N贸gr谩d megye k枚z茅ps艖 r茅sz茅n, Sz茅cs茅nyt艖l d茅lkeletre 12, P谩szt贸t贸l 茅szaknyugatra 20 kilom茅terre tal谩lhat贸.
Holl贸k艖 l谩tnival贸i k枚z枚tt f艖leg a t枚bb mint sz谩z 茅ves h谩zacsk谩k, a jelk茅p茅v茅 v谩lt Szent M谩rton templom 茅s a Holl贸k艖i v谩r a legl谩togatottabb.

Holl贸k艖 茅s k枚rny茅ke l谩tnival贸k

A k枚zeli telep眉l茅seken is sok sz茅p l谩tnival贸 v谩rja az utaz贸kat:

Bercs茅nyi Fazekasm疟hely Als贸told

Bercs茅nyi Fazekasm疟hely Als贸told
Bercs茅nyi Fazekasm疟hely Als贸told (forr谩s: http://www.bercsenyifazekas.hu)

A Gy枚ngy枚si-P谩szt贸i st铆lus煤 fazekass谩g hagyom谩nyait haszn谩lj谩k fel a term茅kek k茅sz铆t茅se sor谩n. Term茅keik k枚z枚tt megtal谩lhat贸ak j贸l haszn谩lhat贸 k艖cser茅p ed茅nyk茅szletek, f艖z艖ed茅nyek, haszn谩lati t谩rgyak.

C铆m: Als贸told, Nagymez艖 煤t 75.

http://www.bercsenyifazekas.hu/

Holl贸k艖t艖l mintegy 20 perc aut贸煤tra fekszik Rim贸c. Itt is 茅rdemes elid艖zni 茅s felfedezni Rim贸c l谩tnival贸it. Innen tov谩bb haladva 茅szakra fekszik Sz茅cs茅ny, e kisv谩ros is meg茅r egy kit茅r艖t.

Mindenk茅ppen 茅rdemes Koz谩rdra is ell谩togatni 茅s P谩szt贸t is 煤tba ejteni.

Aki kir谩ndul谩sokkal is ki szeretn茅 eg茅sz铆teni a kikapcsol贸d谩s idej茅t, annak 茅rdemes Cserh谩t t煤r谩z谩s t茅mak枚rben keresg茅lnie a jobbn谩l-jobb lehet艖s茅gek k枚z枚tt. T枚bb v谩r, v谩rrom, kil谩t贸 is 煤tba ejthet艖.

A Cserh谩t 枚lel茅s茅ben rengeteg t煤ra 枚sv茅ny k枚z枚tt v谩logathatunk, az orsz谩gos k茅kt煤ra 煤tvonala is 谩thalad itt Holl贸k艖 k枚zel茅ben.

Orsz谩gos k茅kt煤ra

Holl贸k艖 tan枚sv茅ny tekintet茅ben is igen n茅pszer疟, hiszen 4 tan枚sv茅nnyel is v谩rja a hosszabb-r枚videbb t煤ra 煤tvonalakat bej谩rni v谩gy贸 turist谩kat.

Holl贸k艖 茅s k枚rny茅ke l谩tnival贸k, programok – tov谩bbi inform谩ci贸k:

http://holloko.kornyeke.hu/latnivalok-programok

C铆mlapk茅p: Holl贸k艖 脫falu 茅s k枚rny茅ke (forr谩s: https://www.utazzitthon.hu)

Vissza a kateg贸ria cikkeihez

error: V茅dett tartalom