Hollókő és környéke látnivalók

Hollókő és környéke látnivalók tekintetében gazdag környék, érdemes több napot szánni a felfedezésére. Hollókő gyönyörű, alig 400 főt számláló az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott kis falu, mely a Cserhát hegységben fekszik, dombok, lankás hegyek ölelésében.

A falu Nógrád megye középső részén, Szécsénytől délkeletre 12, Pásztótól északnyugatra 20 kilométerre található.
Hollókő látnivalói között főleg a több mint száz éves házacskák, a jelképévé vált Szent Márton templom és a Hollókői vár a leglátogatottabb.

Hollókő és környéke látnivalók

A közeli településeken is sok szép látnivaló várja az utazókat:

Bercsényi Fazekasműhely Alsótold

Bercsényi Fazekasműhely Alsótold
Bercsényi Fazekasműhely Alsótold (forrás: http://www.bercsenyifazekas.hu)

A Gyöngyösi-Pásztói stílusú fazekasság hagyományait használják fel a termékek készítése során. Termékeik között megtalálhatóak jól használható kőcserép edénykészletek, főzőedények, használati tárgyak.

Cím: Alsótold, Nagymező út 75.

http://www.bercsenyifazekas.hu/

Hollókőtől mintegy 20 perc autóútra fekszik Rimóc. Itt is érdemes elidőzni és felfedezni Rimóc látnivalóit. Innen tovább haladva északra fekszik Szécsény, e kisváros is megér egy kitérőt.

Mindenképpen érdemes Kozárdra is ellátogatni és Pásztót is útba ejteni.

Aki kirándulásokkal is ki szeretné egészíteni a kikapcsolódás idejét, annak érdemes Cserhát túrázás témakörben keresgélnie a jobbnál-jobb lehetőségek között. Több vár, várrom, kilátó is útba ejthető.

A Cserhát ölelésében rengeteg túra ösvény között válogathatunk, az országos kéktúra útvonala is áthalad itt Hollókő közelében.

Országos kéktúra

Hollókő tanösvény tekintetében is igen népszerű, hiszen 4 tanösvénnyel is várja a hosszabb-rövidebb túra útvonalakat bejárni vágyó turistákat.

Hollókő és környéke látnivalók, programok – további információk:

http://holloko.kornyeke.hu/latnivalok-programok

Címlapkép: Hollókő Ófalu és környéke (forrás: https://www.utazzitthon.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom