Hollókő és környéke

Hollókő és környéke látnivalókban gazdag környék, érdemes több napot szánni a felfedezésére.  Hollókő magánszállás tekintetében jól ellátott település, könnyedén lehet találni szállást, legyen szó akár az Ófaluban elhelyezkedő a régi hagyományos jegyeket magán viselő házról, vagy külsejében és berendezésében is a mai kort tükrözőt. Hollókő hotel egy van a településen, de az minden igényt kielégítő. 

Hollókő – világörökség

Hollókő gyönyörű, alig 400 főt számláló az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott kis falu, mely a Cserhát hegységben fekszik, dombok, lankás hegyek ölelésében. 

A falu Nógrád megye középső részén, Szécsénytől délkeletre 12, Pásztótól északnyugatra 20 kilométerre található. 

Hollókő és környéke látnivalók, túrázás

Hollókő látnivalói között főleg a több mint száz éves házacskák, a jelképévé vált Szent Márton templom és a Hollókői vár a leglátogatottabb.

A közeli településeken is sok szép látnivaló várja az utazókat, de a kirándulni vágyókat úgyszintén. A Cserhát lankás dombjai és üde völgyei kirándulásra csábítják az utazókat. Így aki kirándulásokkal is ki szeretné egészíteni a kikapcsolódás idejét, annak érdemes Cserhát túrázás témakörben keresgélnie a jobbnál-jobb lehetőségek között. Több vár, várrom, kilátó is útba ejthető.

A Cserhát ölelésében rengeteg túra ösvény között válogathatunk, az országos kéktúra útvonala is áthalad itt Hollókő közelében. Hollókő tanösvény tekintetében is igen népszerű, hiszen 4 tanösvénnyel is várja a hosszabb-rövidebb túra útvonalakat bejárni vágyó turistákat. 

Hollókő és környéke további információk:

http://holloko.kornyeke.hu/latnivalok-programok

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom