Hollókő étterem

Ez a Cserhát ölelésében fekvő gyönyörű falu nemcsak történelmi kincsekben gazdag, Hollókő étterem és gasztronómiai élmények tekintetében is egyedülálló. A falu szívében, a Világörökség címmel büszkélkedhető Ófalu területén megbúvó éttermek olyan ízorgia részesei, melyek a helyi hagyományok és friss, helyi alapanyagok felhasználásával készült ételeikkel varázsolják el a látogatókat.

Hollókő étterem lehetőségek:

Muskátli Étterem

A mesés Ófaluban, történelmi nevezetességek között található az 1987-ben nyitott, igényesen kialakított, Muskátli Vendéglő, korabeli berendezéssel, hamisítatlan falusi környezetben, nyáron hangulatos terasszal, hagyományos palóc ételekkel és élvezetes folklór programmal várja kedves vendégeit.

Az étterem hagyományos magyar fogásokat kínál, melyeket a helyi szakácsok készítenek el a legfrissebb alapanyagokból. Itt megkóstolhatják a híres „palóclevest”, a pörköltet vagy éppen a töltött káposztát. Melyek ízvilága tökéletesen tükrözi Hollókő és környéke gasztronómiai hagyományait.

Cím: Hollókő, Kossuth út 61.

http://www.muskatlivendeglo.hu/

Vár Étterem

A Hollókői Vár lábánál elhelyezkedő Vár Étterem egy másik kihagyhatatlan gasztronómiai célpont. A teraszról gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra, melyet még a finom ételek is fokoznak. Az étterem kínálatában a hagyományos falusi fogások mellett modern ételek is helyet kapnak, így minden ízlésnek és étkezési preferenciának megfelelő választék áll rendelkezésre.

Cím: Hollókő, Kossuth út 67.

http://www.holloko-varetterem.hu/

Mikszáth Étterem

A Castellum Hotel Hollókő étterme is nyitva áll az éhes vendégek előtt. A Mikszáth Étterem a hagyományos palóc ételeken túl, reform ételekkel is várja vendégeit és glutén-, valamint laktóz érzékenység esetén is tudnak ételeket kínálni az erre érzékenyeknek. Nemcsak a szálloda vendégeinek kínál kulinális élményeket az egész évben nyitva tartó étterem.

Cím: Hollókő, Sport út 14.

Egyéb harapnivalóval szolgáló helyek Hollókőn:

A falu utcáin sétálva számos cukrászda és kávézó várja az édességek és frissítők szerelmeseit. Itt megkóstolhatják a híres hollókői mézeskalácsot, vagy élvezhetik a frissen sült sütemények és kávék illatát és ízét.

Hollóköves Kávézó

A Hollóköves Kávézó kávé különlegességek és egyéb alkoholos és alkoholmentes italok mellett, reggel 11-ig reggelivel is várja vendégeit.

Cím: Hollókő, Petőfi S. u. 11.

Kalácsos Pékség

A Kalácsos pékségben a pékárukon túl, italokkal, kávéval is várják az éhes vendégeket. Az illatozó, frissen sütött finomságokat az udvaron kialakított asztaloknál is el lehet fogyasztani (ha van hely).

Cím: Hollókő, Kossuth utca 72.

Gazduram Sajtboltja

A Gazduram Sajtboltjában is mindenféle különlegességekkel várják a sajtok szerelmeseit. A bolt mellett sajtműhely is üzemel, ahol előzetes bejelentkezés esetén meg lehet tekinteni a sajtkészítés egyes részleteit.

Cím: Hollókő, Kossuth utca 85.

Hollókő nem csupán egy történelmi ékszerdoboz, hanem egy igazi gasztronómiai paradicsom is. Itt az ízek és az élmények összefonódnak, hogy felejthetetlen élményeket nyújtsanak minden látogatónak.

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom