Hollókő fesztivál

A festői kis falu Hollókő fesztivál tekintetében a Húsvéti Fesztiválról a legismertebb. Hollókő húsvét tekintetében egyedülálló hagyományokat képvisel mind a mai napig. E hagyományok megismerése vonzza évről-évre a lelkes, érdeklődő látogatókat a 3 napos program sorozatra.

Hollókő – Húsvéti fesztivál

Éppen ezért Hollókő legismertebb programsorozata a Húsvéti Fesztivál, melyet minden évben Húsvétkor tartanak 3 napon át. A rendezvény ideje alatt a Várban és az Ófaluban is színes programok várják az érdeklődő vendégeket.

Hollókői húsvéti fesztivál programok:

  • A program Nagypénteken kezdődik a húsvéti készülődéssel.
  • Az Ófaluban kézműves kirakodó vásár, tojásfestő foglalkozások, böjti szokások felelevenítése és természetesen mise vár mindenkit
  • Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek.
  • Mindhárom nap gasztronómiai és hagyományőrző programok találhatók az Ófalu házacskáinak udvarain. 
  • A várban is különböző húsvéttal kapcsolatos programok, ügyességi játékok, fegyveres bemutatók.
  • Húsvét Hétfőn pedig az elmaradhatatlan Nagy Húsvéti Locsolkodás.

Ilyenkor a helyiek felöltik magukra színes palóc és hollókői népviseletüket és így az Ófalu köves utcáin a gyönyörű ékszerdoboz házacskák között sétálva úgy érezhetjük magunkat, mint aki visszarepült az időben. Kár lenne kihagyni! 

https://www.husvetifesztival.com/

Címlapkép: Hollókő fesztivál (forrás: https://www.atempo.sk)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom