Hollókő időjárás

Időjárási adatokat rögzítő webkamerát helyeztek el Hollókőn, az Ófalu részen is, mellyel Hollókő időjárás előrejelzés szempontjából plusz információkkal, adatokkal tud szolgálni.

Természeti kincseink közül talán az időjárás az egyik legizgalmasabb és legkiszámíthatatlanabb. Hollókő varázslatos kis faluja, mely a Bükk hegység ölelésében megbújva, időnként mintha egy másik világba repítené az ide látogatókat. De mi történik, amikor az égbolt változékony játékba kezd, és az időjárás hirtelen színjátékaiba bonyolódik?

Hollókő időjárás

Hollókő időjárása olyan, mint egy képeslapra illő festmény, melyet a természet szeszélyei alkotnak. Itt a napsütés egyszerre öleli át a zöldellő dombokat, hogy aztán pillanatok alatt egy hatalmas viharfelhő takarja be az eget. Azt mondják, a Hollókői égbolt meséket mesél az arra járóknak, ahogy az alakulása által festi a legdrámaibb képeket.

Nyáron a nap sugarai táncra perdítik a virágokat a kőutcákon, miközben az égbolton pihentető kék árnyalatok tükröződnek. A forró nyári délutánokon az élet itt lassúbbá válik, ahogyan az emberek hűs helyeken keresnek menedéket a hőség elől. De csakhamar érkezik a változás, és az esti záporok hűsítő frissességgel öntik el az utcákat, életet lehelnek a természetbe, és megtisztítják a levegőt.

Télen Hollókő valóságos hófehér álomvilággá változik. A csillogó hóréteg betakar mindent, mintha a falu egy hatalmas üveggömbben pihenne. A havas táj csendjét csak néha töri meg madárcsicsergés és a füstölő kéményekből szálló füst hívogató melegséggel csalogat be egy-egy meleg teára a hangulatos házakba. Ide nemcsak tavasszal a Húsvéti Fesztiválra, télen is érdemes ellátogatni!

Ám még a tél sem válik egysíkúvá Hollókőben. Az időjárás itt ismeretlenül változatos. Egyik pillanatban a hóesés romantikus takaróként terül el a tájon, hogy aztán a napfény suhintson végig a domboldalon, és a jégtömbök csilingelése vegye át a főszerepet.

Hollókő időjárása olyan, mint maga az Ófalu, egy kiszámíthatatlan mese, melyben minden pillanat újabb csodákat tartogat. Akár nyáron, akár télen, mindig talál valami meglepőt az arra járók számára, és az időjárás változatossága csak még inkább fokozza a falu varázsát és vonzerejét.

Webkamera

A webkamera a gyönyörű római katolikus Szent Márton templomot és az UNESCO Világörökség részét képező Ófalu egy részét mutatja. Fedezze fel Hollókő varázslatos időjárását élőben a webkamera segítségével, és merüljön el az évszakok változatosságában, mintha ott lenne!

Hollókő webkamera adatok:

Kamera típusa Mobotix M24 
TulajdonosNógrád Turisztikai Nonprofit Kft. 
ÜzemeltetőHollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft.
Max. felbontás 2048 x 1536 pixel
Aktuális felbontás 640 x 480 pixel

Hollókő időjárás aktuálisan, azonnal

A percre kész időjárás adatokat és a webkamerák képeit az alábbi linken lehet elérni:

https://www.idokep.hu/webkamera/webcamtravel

Így ha Hollókőre látogatnánk, előre pontosan meg tudjuk nézni milyen is ott pontosan az idő. Ha esik, ha fúj, most már minden látszik!

Címlapkép: Hollókői időjárás (forrás: http://www.dunakanyaridojarasa.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom