Hollókő közlekedés

Hollókő közlekedés szempontjából – ha nem gépkocsival érkezünk – volánbusszal közvetlenül, vagy vonattal átszállással érhető el. Hollókő, Magyarország egyik gyöngyszeme, ahol a történelem és természet harmonikus egységet alkotnak. Az idelátogatók számára kényelmes és változatos közlekedési lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy könnyen eljuthassanak ide, és felfedezhessék ezt a csodálatos falut.

Hollókő Budapesttől nem egészen 100 km-s távolságra fekszik. Akárhogy közelítsük is a Cserhát ölelésében fekvő gyönyörű települést, mindenhonnan szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk az utunk során. Ha pedig a fekete hollót látjuk, tudjuk már nem vagyunk messze. Bármely évszakban menjünk is, mindig számos lehetőséget kínál és minden évszakban gyönyörű!

Hollókő elérése volánbusszal

Volánbusszal közvetlenül el lehet jutni Hollókőre. Így a legkényelmesebb, hiszen nem kell átszállni, mellyel időt sem veszítünk. Hollókő elérhető tömegközlekedési eszközökkel is. A közeli Nagylóc központjából rendszeresen indulnak buszok a településre, amelyek kényelmes és viszonylag gyors utat biztosítanak a faluba.

Hollókő közlekedés – vonattal

Emellett vonattal is el lehet jutni a környező városokból, majd onnan további busz vagy taxiszállítás igénybevételével lehet eljutni a faluig. Vonattal Pásztó, vagy Szécsény Vasútállomáson keresztül, majd onnan volánbusszal lehet elérni Hollókő települést. Kicsit időigényesebb, mint egyenesen busszal, de ennek is megvan a maga szépsége.

Hollókőre utazás autóval

Több útvonalon elérhető – nem egészen másfél óra alatt – a Budapesttől kevesebb, mint 100 km-s táv.

A faluba beérve jól kitáblázva találjuk a központi parkolót, ahol könnyedén megállhatunk, ha nem nagy rendezvények idején érkezünk. A parkoló fizetős, közvetlen mellette információs iroda és mosdó is található. Bár nem kicsi a parkoló jó időben, vagy különösen a nagyobb rendezvények idején, érdemes minél korábban érkezni.

Hollókő közlekedés parkoló
Hollókői parkoló

Gyalog vagy kerékpárral

A környék számos túraútvonallal és kerékpárúttal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a gyalogos és kerékpáros túrázók számára, hogy gyönyörködjenek a vidék szépségében, miközben eljutnak Hollókőbe. A környéken számos kiindulópont és útvonal található, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb utat.

Helyi közlekedés

Maga a falu kis területű, így a legtöbb látnivaló könnyen gyalogosan elérhető. Emellett helyi taxiszolgáltatás is működik a faluban, amely segítségével könnyen és kényelmesen lehet közlekedni a különböző pontok között, például a várhoz vagy a környező éttermekhez. Az Ófalui rész csak gyalogosan közelíthető meg.

Hollókő varázslatos világa mindig megéri az utazást, és a kényelmes és változatos közlekedési lehetőségeknek köszönhetően mindenki könnyen eljuthat ide, hogy felfedezze ezt a festői falut és annak környékét.

Címlapkép: Hollókői távolsági közlekedés (forrás: https://www.hellovidek.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom