Hollókő közlekedés

Hollókő közlekedés szempontjából – ha nem gépkocsival érkezünk – volánbusszal közvetlenül, vagy vonattal átszállással érhető el. Hollókő Budapesttől nem egészen 100 km-s távolságra fekszik. Akárhogy közelítsük is a Cserhát ölelésében fekvő gyönyörű települést, mindenhonnan szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk az utunk során. Ha pedig a fekete hollót látjuk, tudjuk már nem vagyunk messze. Bármely évszakban menjünk is, mindig számos lehetőséget kínál és minden évszakban gyönyörű!

Hollókő elérése volánbusszal

Volánbusszal közvetlenül el lehet jutni Hollókőre. Így a legkényelmesebb, hiszen nem kell átszállni, mellyel időt sem veszítünk.

Hollókő közlekedés – vonattal

Vonattal Pásztó, vagy Szécsény Vasútállomáson keresztül, majd onnan volánbusszal lehet elérni Hollókő települést. Kicsit időigényesebb, mint egyenesen busszal, de ennek is megvan a maga szépsége.

Hollókőre utazás autóval

Több útvonalon elérhető – nem egészen másfél óra alatt – a Budapesttől kevesebb, mint 100 km-s táv.

A faluba beérve jól kitáblázva találjuk a nagy parkolót, ahol könnyedén megállhatunk, ha nem nagy rendezvények idején érkezünk. A parkoló fizetős, közvetlen mellette információs iroda és mosdó is található. Bár nem kicsi a parkoló jó időben, vagy különösen a nagyobb rendezvények idején, érdemes minél korábban érkezni.

Hollókő közlekedés parkoló
Hollókői parkoló

Címlapkép: Hollókői távolsági közlekedés (forrás: https://www.hellovidek.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom