Hollókő legofalu

Hollókő legofalu egy 100 x 130 centiméteres dioráma, amit a Palóc Játszóház emeletén lehet megnézni. A lego nemcsak a gyerekek, de sok felnőtt kedvenc elfoglaltsága is. Remek időtöltés ugyanis az apró építő elemekből elkészíthető, számos módon variálható alkotások elkészítése kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Az itt található legofalu létrejötte a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft.-nek köszönhető. Az építőelem-darabokat direkt ehhez a projekthez készítették, azokat nem lehet megvenni.

Hollókő legofalu – az Ófaluban

Sajnos játszani sem lehet velük, de megtekintése kihagyhatatlan! Igazán különleges! A mini falu méretarányos, még a domborzati viszonyokat is követi. Virágos szekér, lóca, a templom melletti kút, a postahivatali címke, illetve a két helyi kutya, Bársony és Babi is látható rajta. 5 ezer LEGO-elemből építették meg a település legismertebb részét: a fatornyos templomot, valamint az azt körülvevő házakat, utcát, kerteket. Mindenképpen térjünk be, ha erre járunk! Nem fogunk csalódni!

De kihagyhatatlan az Ófalu többi varázslatos múzeuma is, ahol az idő megáll, és a történelem elevenen újraéled! Fedezze fel a falu mélyen gyökerező kultúráját és hagyományait, miközben kalandozik az évszázadokon átívelő múzeumokban. Merüljön el a hollókői élet és néphagyományok izgalmas világában, és hagyja, hogy az élmények gazdag kavalkádja magával ragadja!

A Cserhát varázslatos kis faluja Hollókő, mely a Bükk hegység ölelésében megbújva, időnként mintha egy másik világba repítené az ide látogatókat. Olyan, mint egy kiszámíthattalna mese, melyben minden pillanat újabb csodákat tartogat!

Akár nyáron, akár télen, mindig talál valami meglepőt az arra járó és a különböző évszakok, az időjárás változatossága csak még inkább fokozza a falu varázsát és vonzerejét.

https://hu.wikipedia.org/wiki/LEGO

Címlapkép: Hollókői Legofalu részlet (forrás: https://kozelestavol.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom