Hollókő parkolás

Hollókő parkolás tekintetében az utóbbi években nagyon sokat fejlődött. Hollókő, Magyarország egyik legbájosabb faluja, mely Világörökségi címmel is büszkélkedhet. A történelmi település évszázados varázsa, hagyományai és festői szépsége évente számos látogatót vonz. Ahhoz, hogy az idelátogatók könnyedén és kényelmesen megközelíthessék ezt a különleges helyet, számos parkolási lehetőséget biztosítanak.

Hollókő parkolás – Központi parkoló

A falu bejáratánál elhelyezkedő fő parkoló ideális választás azok számára, akik autóval érkeznek Hollókőre. A tágas parkolóterület könnyen megközelíthető a főútvonalról, és mindössze néhány perc sétára található a település fő látnivalóitól. A parkolás díja megfizethető, és a terület jól megvilágított, biztonságos környezetet biztosít az autók számára. Mellékhelyiség és pelenkázó is rendeklezésre áll.

A gyerekek kedvence a parkoló melletti Holló Jankó mesejátszótér. Mely érkezés után és indulás előtt is remek kikapcsolódási lehetőség a kicsiknek. De érdekesség a nagyoknak is.

Innen kényelmes, rövid sétával elérhető a Hollókői Vár, a múzeumok, éttermek és ajándékboltok sokasága egyaránt.

Hollókői parkolás – utcai parkolás

A faluban számos utcában lehetőség van az utcai parkolásra is. Bár ezek a lehetőségek korlátozottak lehetnek, különösen a forgalmas időszakokban. Mégis jó alternatívát nyújtanak azoknak, akik rövid időre érkeznek, vagy csak gyorsan meg szeretnék tekinteni Hollókő főbb látnivalóit.

Fontos megjegyezni, hogy Hollókőn számos turisztikai idény van, amikor a látogatók száma jelentősen megnő. Különösen igaz ez tavasszal és nyáron. Ilyenkor érdemes előre tervezni és időben megérkezni a parkolóhelyek elfoglalásához.

A parkolási lehetőségek változhatnak az évszakok és az események függvényében, ezért ajánlott a legfrissebb információkért mindig tájékozódni a helyszínen vagy az interneten. A fő esemény a Húsvéti fesztivál, mely ideje alatt több területet is megnyitnak a parkoló autók számára.

Hollókő varázslatos világa várja az idelátogatókat, és a kényelmes parkolási lehetőségek segítségével mindenki könnyedén felfedezheti ennek a festői falunak a csodáit.

Hollókő közlekedés szempontjából – ha nem gépkocsival érkezünk – volánbusszal közvetlenül, vagy vonattal átszállással érhető el.

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom