Hollókő térkép

Hollókő térkép egészen sokféle van: Hollókő nevezetességeitől, a túra útvonalakig minden megtalálható térképen is.

Ha arra vágyunk, hogy egy varázslatos magyar falut fedezzünk fel, ne keressünk tovább, mint Hollókő. Ez a festői település olyan bájos utcákkal és hagyományos házakkal rendelkezik, amelyek mintha egy időgépbe lépve repítenék vissza az embert a múltba. Ha szeretnénk feltérképezni Hollókő varázslatos látnivalóit, nevezetes helyeit és rejtett kincseit, kövessük ezt a kedvcsináló térképet!

Hollókő térkép

Hollókő Vár

Kezdjük a felfedetést Hollókő várával, amely a falu fölé magasodik, és lenyűgöző kilátást nyújt a környező tájra. Ez a középkori erődítmény olyan, mintha egy meséből lépett volna elő, és a falu egyik jelképe is egyben. Fedezzük fel az ódon vár falait, bástyáit és belső udvarait, és élvezzük a kilátást a környező hegyekre és völgyekre.

Ófalu

A Hollókői Skanzen egy élő múzeum, ahol bepillantást nyerhetünk a palóc élet mindennapjaiba. Egy kellemes séta az Ófaluban lehetővé teszi, hogy megismerjük a hagyományos palóc építészetet és életmódot. Fedezzük fel az autentikus palóc parasztházakat, és ismerjük meg a régi mesterségeket és életformát, melyre a számos múzeum ad lehetőséget.

Palóc Tájház és Falumúzeum

Látogassunk el a Palóc Tájházba és a Falumúzeumba, ahol még többet megtudhatunk a palóc kultúráról és történelemről. Itt gyönyörködhetünk a hagyományos népviseletekben, népművészetben és más kulturális kincsekben egyaránt.

Éttermek, pékség, kávézó

Kóstoljuk meg Hollókő hagyományos ételeit a falu hangulatos éttermeiben és kávézóiban. Próbáljuk ki a palóclevest, a tárkonyos csirkét vagy a híres palóc túrós csuszát, és élvezzük az autentikus ízeket.

Vásárlási lehetőségek

Ha kedvet kapunk a vásárláshoz, ne hagyjuk ki az Ófalu kézműves termékeket áruló helyeit sem. Érdemes felkeresni a Fazekasházat, de a varázslatos házikókban kézműves termékeket, helyi ételeket és ajándéktárgyakat is vásárolhatunk, hogy emlékezetes ajándékokkal térjünk haza.

Természetjárás, kirándulások

Hollókő és környéke csodálatos túraútvonalakkal rendelkezik, amelyek a természeti szépségek közvetlen közelébe vezetnek. Fedezzük fel a környező tanösvényeket, erdőket, patakokat és élvezzük a friss levegőt és a lenyűgöző kilátást.

Hollókő egy igazi kincs a magyar vidéken, és remek úti cél azoknak, akik egy kis varázslatot és kultúrát keresnek. Fedezzük fel ezt a festői falut, és hagyjuk, hogy magával ragadjon az itt rejlő báj és varázslat!

Térkép típusok szerinti megkülönböztetés:

  • Város térkép: olyan nagy- vagy közepes méretarányú közvetlen tájékozódást szolgáló térképek, amelyek a települések belterületi (lakóterületi) részét mutatják be és ábrázolásmódjuk elsősorban a közlekedésre alkalmas közterületek kiemelését, valamint a település nevezetességeit, fontos objektumok jelölését tartalmazza.
  • Turista térkép: olyan közvetlen tájékozódást nyújtó közepes méretarányú térkép, melyről a túrázás szempontjából fontos terepi tájékoztató jelzések egyértelműen leolvashatók.

Ki-ki megtalálja a számára megfelelőt, mellyel nekiindulhat felfedezni a Hollókő és a Cserhát vidékét.

Hollókő térkép – Tourinform iroda

A Tourinform irodában (Hollókő, Kossuth u. 68. Tel.: +36 32 579 010) mindegyikből találni. 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Térkép

Címlapkép: Hollókő Ófalu térképvázlat (forrás: http://www.c3.hu)

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom