Hollókő vásárlási lehetőségek

Hollókő vásárlási lehetőségek szempontjából egyedi település, hiszen az Ófaluban sok kis boltocska csábít vásárlásra, azonban csak egy élelmiszerbolttal rendelkezik. Itt nem jó helyen jár aki nagy bevásárlóközpontokat, modern üzleteket keres, ugyanis a falucska megőrizte a XX. század eleji arculatát és az üzletek is szinte kivétel nélkül ebben sorakoznak. Az Ófalu egy kis ékszerdoboz, olyan, mintha egy mesekönyv lapjairól elevenedett volna meg. Egyszerűen látni kell!

HollĂłkĹ‘ – az alábbi vásárlási lehetĹ‘sĂ©gek állnak rendelkezĂ©sre:

Hollókői vegyes bolt

  • Nyitva tartás: 
hétfő7:00–15:30
kedd7:00–15:30
szerda7:00–15:30
csütörtök7:00–15:30
péntek7:00–15:30
szombat7:00–11:30
vasárnap8:00–11:30
  • CĂ­m: JĂłzsef A. Ăşt 4.

Kalácsos Pékség

Hollókő vásárlási lehetőségek kalácsos pékség

A pékség egy hagyományos palóc házban található az Ófaluban. Finomnál finomabb kalácsokkal, házilag elkészített kenyerekkel és egyéb nyalánkságokkal várják az érdeklődőket és a vevőket. Kávé és üdítők is szerepelnek a kínálat között, amik elfogyasztására akár a pékség udvarán lévő helyek közül is válogathatunk. Mindezt úgy, hogy közben gyönyörködhetünk a hely szépségében és szívhatjuk magunkba a finomabbnál finomabb illatokat.

  • Nyitva tartás: A hĂ©t minden napján nyitva van.
  • CĂ­mHollĂłkĹ‘, Kossuth u. 72.

Gazduram sajtboltja

Hollókő vásárlási lehetőségek gazduram sajtboltja

A sajtboltban a Cserhát lankás, füves dombjain legeltetett tehenek és kecskék tejéből készült ízletes és különleges házi készítésű sajtok kaphatók sokféle fűszerrel és füstölve is. Kóstolásra is lehetőség van, de ha egyszer betérünk üres kézzel biztosan nem jövünk ki!

A sajtbolt mellett sajtműhely is található, ahol bemutatásra kerül, hogy régen hogyan dolgozták fel a tejet és készítettek belőle sajtot, tejfölt, túrót. Ez nemcsak a gyerekeknek, de felnőtteknek is érdekességekkel, új információkkal szolgálhat. Kár lenne kihagyni!

  • Nyitva tartás: 
hétfő10:00–17:45
kedd10:00–17:45
szerda10:00–17:45
csütörtök10:00–17:45
péntek10:00–17:45
szombat10:00–17:45
vasárnap10:00–17:45
  • CĂ­mHollĂłkĹ‘, Kossuth u. 85.

Hollókői piac

Hollókő nevezetességei Piac

Hollókő Ófalui részén a Falumúzeum mellett található piactéren vár minden kedves érdeklődőt a termelői piac. Termelők és kézművesek kínálják portékáikat minden hónap egy szombatján délelőtt 10 és 16 óra között, így aki a helyi piacok kínálatára kíváncsi, mindenképpen tegyen egy kitérőt erre. 

Fakanalas Ajándékbolt

Hollókő vásárlási lehetőségek fakanalas ajándékbolt

A Fakanalas AjándĂ©kbolt fábĂłl kĂ©szĂĽlt ajándĂ©k tárgyakat, játĂ©kokat, konyhai eszközöket  kĂ­nál a betĂ©rĹ‘ kedves vendĂ©geinek. Ez a hely felnĹ‘tteket Ă©s gyerekeket egyaránt vásárlásra csábĂ­t! De ha nem is vásárolunk, akkor is Ă©rdemes betĂ©rni Ă©s a csecse-becsĂ©k között nĂ©zelĹ‘dni, gyönyörködni. Bár, ha egyszer már bementĂĽnk, nehĂ©z lesz ellenállni a csábĂ­tásnak… 🙂

  • CĂ­mHollĂłkĹ‘, Kossuth u. 65.

HollĂłkĹ‘ – SzatĂłcsbolt

Hollókő nevezetességei Szatócsbolt

A Szatócsboltban népi ihletésű ajándéktárgyak és finomabbnál-finomabb csemegék közül válogathatnak a vendégek, kedves látogatók. Különböző helyi készítésű mézek, szörpök, palóc sörök választéka is sorakozik a polcokon. Mindez autentikus környezetben, mesés házikóban, melyek önmagukban is megérik a látogatást.

  • CĂ­mHollĂłkĹ‘, PetĹ‘fi Ăşt 4.

Kosárfonó

Hollókő vásárlási lehetőségek kosárfonó

A kosárfonóban vesszőből készült különböző méretű ajándék- és használati tárgyak, gyönyörű kézműves termékek sokasága várja a kedves vendégeket. Érdemes betérni és szétnézni a portékák között. Annál is inkább, mivel nemcsak azok közül válogathatunk, de akár egyedi igényekkel is előállhatunk, ugyanis egyedi igényeket is szívesen kiszolgálnak.

  • CĂ­mHollĂłkĹ‘, Kossuth u. 86.

Hollókői fazekasház

Hollókő vásárlási lehetőségek Fazekasház

A fazekas házban a gyönyörű használati- és dísztárgyak vásárlásán túl korongozással, mézeskalács díszítéssel és nemezeléssel is várják a kézművesség iránt érdeklődőket.

Fazekasműhely

Hollókő vásárlási lehetőségek fazekasműhely

Bercsényi Péter és Bercsényi Tamás Fazekas népi iparművészek a gyöngyösi-pásztói stílusú hagyományok felhasználásával készítik ajándék- és használati tárgyaikat. Műhelyük a közeli Alsótoldon található, ahol ha szerencsénk van a fazekasság ősi hagyománya a szemünk előtt elevenedhet meg!

  • CĂ­m: HollĂłkĹ‘, Kossuth u. 65.

http://www.bercsenyifazekas.hu/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Holl%C3%B3k%C5%91

Címlapkép: Hollókő vásárlási lehetőségek (forrás: http://www.holloko.hu)

Vissza a kategĂłria cikkeihez

error: VĂ©dett tartalom